Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης...

Ντιν ντον! Sms... (Nαι έτσι κάνει το sms τι θέτε;)

«Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Η ξαδέρφη της ποια είναι; Κάνε το δέντρο της. Ευχαριστώ!»

(Για να καταλάβετε κι όσοι δεν ξέρετε: σε συζήτηση με αγαπημένους συνβλόγερς για το πώς μας πιάνει και γράφουμε, το ηλίθιο ρακούν είχε δηλώσει ότι λειτουργεί ενίοτε καλύτερα αν του δώσουν θέμα. Κι επειδή οι μλκίες πληρώνονται – σε αντίθεση με τα χρέη του Βοσκόπουλου στην εφορία - τσουπ μου βρήκαν τα παλιόπαιδα θέμα.)

Οκ αρχικά το είδα πολυ ενθουσιωδώς (ναι σε bar ήμουν)... Κι επειδή κλασικά σ’αυτό το βλόγι έχουμε του μ%#$%^^ου μας το χαβά θα εξετάσω το θέμα από αυτή τη σκοπιά.

Κατ’αρχάς με τον όρο επανάληψη το δικό μου το μυαλό (όσο έχει μείνει από τα ξίδια) καταλαβαίνει την συστηματική εμμονική επανάληψη επιπέδου «το ξέρω ότι θα μου καταστρέψει τη ζωή, θα μου φάει τις οικονομίες, θα με κερατώσει αλλά τι να κάνωωω αφού μ’αρέσουν τα κακά παιδιά...». Γι’ αυτό φτάνεις ν’ακούς και το «χάλια η σχέση με τοξότες... τα είχα με 5». Αδερφή της συστηματικής εμμονικής επανάληψης είναι η τυχαία επανάληψη. Είναι αυτό που πας και μπλέκεις με άσχετους μεταξύ τους τύπους και καταλήγουν όλοι στη γενική κατηγορία μαλάκας. Κι έχεις να βρίζεις 12 ζώδια (ενίοτε και τον Οφιούχο).

Μπαμπάς των επαναλήψεων είναι ο κλασικός μαλακομαγνήτης. Αλλά επειδή από μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πολλά (άντρας είναι τι περίμενες –χαρχαρχαρ) μαμά των επαναλήψεων είναι η μαλακία που δέρνει το κεφάλι μας. Γιου νόου αυτό το «ποιος θα γυρίσει να με κοιτάξει εμένα ουαααα», το «πήρα 1 κιλό και 34 γραμμάρια σίγουρα γι’αυτό με χώρισε ο μπουμπούκος», το «ο δόλιος ο πατέρας μου δεν θα δει από μένα εγγόνια» και το «γερνάω μαμά» κλπ κλπ.

Κάθε επαναληψη έχει παιδί μια μάθηση. Η συστηματική εμμονική επανάληψη έχει κόρη τη μάθηση στα βαθιά γεράματα, γνωστή και ως «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα». Τότε που πλέον δεν σου κάθονται ούτε παλιόγεροι για να τους αλλάζεις πάπια και να τους παίρνεις πίεση, λογικά καταλαβαίνεις τι μαλακίες έκανες και δίνεις συμβουλές στη νέα γενιά. Η τυχαία επανάληψη έχει κόρη τη μάθηση – παραίτηση. Όπου μάθηση-παραίτηση είναι το «παίρνεις άντρα σου βγαίνει μαλάκας - παίρνεις μαλάκα ξέρεις τι έχεις». Όπου αρχίζεις και παραβλέπεις το ένα και τ’ άλλο, παίρνεις απόφαση ότι δεν θ’αλλάξει ποτέ χαρτί υγείας, ότι πάντα θα χαζεύει κώλους στο δρόμο, ότι θα πάρεις δεύτερη τηλεόραση για όταν θα έχει ποδόσφαιρο (δηλαδή πάντα), ότι δεν ξέρει που χρησιμεύει το καλάθι με τ’ άπλυτα και ότι θα χάνεσαι πάντα στα Βριλήσσια γιατί ο Κολόμβος δεν ζήτησε ποτέ οδηγίες.

Δεν ξέρω αν καλυφθήκατε εσείς αλλά κυρίως ελπίζω να καλύφθηκαν οι εμπνευστές της ιδέας.

(το παρόν εγράφει σε μισή ώρα έτσι για να σκάσετε βρωμόπαιδα... να δω τι άλλο θα σκεφτείτε!)


Το λαλά της επανάληψης...

3 σχόλια:

JoaN είπε...

Κοιτα είδα λίγο φως... αλλά δεν ικανοποιήθηκα πλήρως... Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που θα καλύψεις σε επόμενο ποστ. ναι? :P

blortro

stinky raccoon είπε...

Ουρτ! Αυτό ήταν... Έχει καλυφθεί πλήρως! Πού βρήκες κενά?!?! ΕΕΕ?!?!?!?!?

Ανώνυμος είπε...

lol αυτό που πάντα θα χάνεσαι με εκφράζει