Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μανιφέστο

Μου έστειλαν ένα υπεράρθρο... Ένα θησαυρό λέξεων. Ένα φωτεινό διαδυκτιακό παντογνώστη. Τη λύση όλων μου των προβλημάτων...

Το μανιφέστο

And I quote:

  • «Για εμάς τις γυναίκες δεν τίθεται θέμα φόβου να παντρευτούμε και να κάνουμε οικογένεια, αντιθέτως θεωρείται σκοπός ζωής, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς πως πιεζόμαστε και χρονικά και κοινωνικά!»

Η λέξη κλειδί είναι «ΑΓΧΩΣΟΥ». Πώς το λένε μανίτσα μου... Σ’έχουν πάρει τα χρόνια... Σ’ έχουν πάρει ένας σκασμός γκόμενοι που δεν σε είδαν ως υλικό για γάμο. Σε λίγο δεν θα σε παίρνει μήτε ο ύπνος... ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ;;;;;;;;;

  • «...Εν πάση περιπτώσει δημιουργήσαμε έναν οδηγό για να τον κάνεις να σε φανταστεί ως κυρία Κοκοβίκου!»

Εμπρός στο δρόμο που άνοιξε η αγαπημένη κα Ελενίτσα... Ας σπιτωθούμε μ’ενα ασύλλυπτο μαλάκα με tantrums χειρότερα κι από κυρία στην εμμηνόπαυση. 10-15 χρόνια μετά θα του πατήσουμε το πόδι στην εκκλησία και θα του δείξουμε εμείς. Το θέμα είναι απο ανύπαντρη να γίνεις ζωντοχήρα...


  • «Δείξε σεβασμό προς τους δικούς του και προς τους φίλους του, όσο κι αν σου σπάνε τα νεύρα κι έχεις όλα τα δίκια του κόσμου. Η αποδοχή των οικείων του συνεισφέρει τα μέγιστα στο «έζησαν αυτοί καλά»..»

Ακόμα καλύτερα κάνε συμμαχία με τη μαμά του. Ζήτα της να σε μάθει ν’ανοίγεις φύλλο για πίτα και συνόδεψέ την στο ετήσιο προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου (κατα προτίμηση στα γόνατα).


  • «Δείξε του πως η ζωή του μαζί σου, θα είναι γεμάτη εκπλήξεις! Μαγείρευε καινούργια φαγητά, δοκίμασε καινούρια hobby, ανανέωνε το look σου, κοινώς κράτα τον σε εγρήγορση. Είναι πολύ απωθητική η σκέψη της ρουτίνας και του αιώνιου προγράμματος.»

Αφού παντρευτείς θα ξεκουραστείς και θα σταματήσεις να ξυρίζεσαι.


  • «Γίνε δεκανίκι -με μέτρο- στα προβλήματά του και δώσε του να καταλάβει πως μπορεί να στηριχτεί πάνω σου.»

Φράση κλειδι: ΜΕ ΜΕΤΡΟ. Αν το πρόβλημα είναι ν’αλλάξει αυτοκίνητο ή όχι ασχολήσου. Αν πάλι είναι ότι τον απέλυσαν τότε να είσαι διακριτική. Άσ’τον μόνο του να σκεφτεί τα επόμενα βήματά του. Μην σ’εχει μπάστακα στο κεφάλι του... Κάντε ένα διάλειμμα...


  • «Ω ναι θα το πω κι αυτό... Μάθε να φτιάχνεις και κανένα αυγό και να βάζεις κανένα πλυντήριο διότι για να τα κάνει αυτός...δύσκολο. Καλώς ή κακώς πρέπει να ξέρεις να σαι και Μαίρη Παναγιωταρά, αλλιώς πώς θα ανοίξει σπίτι μαζί σου ο άνθρωπος;»

Δεν έχω λόγια... Δεν έχω...

  • «Μην αμφισβητείς -ποτέ μα ποτέ- τον ανδρισμό του...»

Η φράση κλειδί εδώ είναι «Συμβαίνει σ’όλους μωρό μου. Δεν πειράζει καθόλου. Έλα να κάτσουμε αγκαλίτσα... Να φέρω κάτι να φας;»


  • «..αν μέχρι τώρα δεν έχει αποφασίσει αν είσαι η γυναίκα της ζωής του...μάλλον δεν είσαι! Ε τότε δεν τον θες κι εσύ!»

Αν δεν σε θέλει για γάμο φίλη μου πατάς το κουμπάκι και ξεαγαπάς. Κι όχι. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν συζείτε και σου λέει ότι δεν θέλει γενικώς να παντρευτεί.


  • Δε σου γνωρίζει την οικογένειά του, αν και τα έχετε 2 χρόνια, και αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, τους δικούς σου.

Ως πότε θα σημαιοστολίζει η μάνα σου το σπίτι κούκλα μου κάθε φορά που θα λέει ο κύριος «Θέλω να πάμε κάπου καλά για φαγητό»;;; Ε;;;;


  • «Σε καμία περίπτωση μην καθίσεις με κάποιον που συμβιβάζεται μαζί σου και θέλει να σε παντρευτεί επειδή «τηρείς τις προϋποθέσεις». Σου αξίζει κάποιος που τσουρουφλίζεται για σένα! Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα: μην συμβιβαστείς με κάποιον που δεν τον λατρεύεις μόνο και μόνο επειδή είσαι «σε ηλικία γάμου»! Ο γάμος είναι δέσμευση ζωής! Αναρωτήσου προτού αρχίσεις να τον διεκδικείς για σύζυγο: πραγματικά τον θέλω δίπλα μου για πάντα;»

Σ’αυτό το σημείο η υπέροχη συντάκτρια μάλλον εμφάνισε διπολική διαταραχή.


ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ... Ο ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ!!!


6 σχόλια:

JoaN είπε...

Ξέρεις τι θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον; αν κάναμε την ιστορία της συντάκτριας.... χο χο χοοοοο (μονο στη σκέψη γελώ... θα έγραφες πολλάαα...)

3,2,1 Και χωρίς δεκάρααα πώς θα παντρευτούμε Μανωλιώ μουυυ σαλαλαλα

Ανώνυμος είπε...

και να φανταστεις οτι απο χτες παιζω το σεναριο να γραψω στο δικο μου για τις σουφραζετες... Σε ευχαριστω πολυ για την επιβεβαιωση :)

Lonely

stinky raccoon είπε...

Μας πρόλαβαν γμτ!!!

http://www.imdb.com/title/tt0251127/

3,2,1 "ο άντρας που θα παντρευτώ θα είναι από σόι. Ψηλό κολάρο θα φορεί κι ολοοοοχρυσο ρολόι..." (νάζι και σκέρτσο)

Γαμάει και Δέρνει είπε...

Είσαι θεότρελη και γι'αυτό μ'αρέσεις! Θέλω να τα σχολιάσω ΟΛΑ αλλά θα περιοριστώ σε ένα που νομίζω πως είναι και το βασικότερο όλων...

"...κοινώς κράτα τον σε εγρήγορση..."

Δηλαδή...

...κοίτα κράτα τον καυλ@μενο! Και να δεις για πότε ξεχνάει και φαγητά, και μαμάδες και της Ταμάρας τα μπούτια!

Καλημέρα πέρα για πέρα

stinky raccoon είπε...

@Lonely: Επ! Ποιο βλογάκι έχεις εσύ κοπελιά; Στείλε ένα λινκ ντε!

@Κinky κορίτσι: Καλημέρα και πολλά φιλιά στη μούρη κοριτσάρα... Κι όπως λέγανε και κάτι θείες Μικρασιάτισσες η νούμερο 1 συμβουλή σε τέτοια είναι το "τον άντρα σου κεράτωνε και μάγια μη του κάνεις"... Εεε;;;

Ανώνυμος είπε...

lol lol lol

τί λέμε τώρα...εύγε στις μικρασιάτισσες θειες και στην εγρήγορση ;)