Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ιδιώνυμο

So…(το so ως opening τίνει να γίνει trademark)

Έχω αρχίσει να παίρνω πολύ σοβαρά το παρόν βλόγι και δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Επίσης έχω αρχίσει να αντικαθιστώ άλλα πράγματα που έκανα κι επίσης δεν ξέρω αν είναι καλό αλλά συνήθως οι αλλαγές δεν είναι ούτε καλές ούτε κακές απλά είναι αλλαγές και πρέπει να τις δεχόμαστε (να σηκώσει χεράκι όποιος κατάλαβε τι σκατά έχω μέσα στο κεφάλι μου).

Χτες γνώρισα εμένα στα 26. Seriously. Είδα ακριβώς εμένα στα 26. Όχι physically (έσπασε το καλούπι λέμε χαρ χαρ). Mentally. Ακριβώς όπως ήμουν πριν απομυθοποιήσω ό,τι απομυθοποίησα. Σήμερα διάβασα το εξής. «Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν όταν ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα». Εγώ πάλι όχι.

Μ’αρέσει που ήμουν ιδεαλίστρια. Που ήθελα να κάνω τη φοβερή δουλειά. Που περίμενα το γαμάτο έρωτα. Που αγαπούσα τρελλά τους φίλους που είχα επιλέξει στα 6 μου ακόμα κι αν δεν είχα τιπτ κοινό μαζί τους. Που ένιωθα ότι τότε ξεκινάει η ζωή μου.

(Μεταξύ μας τότε ξεκίνησε. Πιο πριν διάβαζα. Και φυτοζωούσα.)

Και μετά ξανασκέφτηκα αυτό που διάβασα.

Και διαφωνώ κάργα λέμε. Δεν θέλω να ξαναγίνω έτσι. Χαίρομαι που είμαι όπως είμαι. Και τελικά ισχύει ότι μεταξύ 26-30 υπάρχει ολόκληρη δεκαετία. Καλά το έλεγα χτες.

Χτες το βράδυ, πριν με γνωρίσω στα 26, η μαμά ρακούν διάβαζε στον πατέρα ένα ποίημα της Γώγου (δεν κάνω κάφρικο σχόλιο για να μη μαμήσω τελείως το κλίμα). Το ποίημα ήταν αυτό:

Πάει.

Αυτό είταν.

Χάθηκε η ζωή μου φίλε

μέσα σε κίτρινους ανθρώπους

βρώμικα τζάμια

κι ανιστόρητους συμβιβασμούς.

'Αρχισα να γέρνω

σαν εκείνη την ιτιούλα

που σούχα δείξει στη στροφή του δρόμου.

Και δεν είναι που θέλω να ζήσω.

Είναι το γαμώτο που δεν έζησα.



Στάθηκαν κι οι δύο στον τελευταίο στίχο. Και τον επαναλάμβαναν. Και να σου πω κάτι; Ένιωσα άσχημα. Και γι’αυτούς. Και για μένα που δεν θέλω να το πω.

(σοβαρά δεν ξέρω που το πήγαινα αυτό το ποστ... δες το ως δείγμα αυτοματικής γραφής...)


2 σχόλια:

JoaN είπε...

soy paei k h aytomath. Kai katalabame akrivws ti les. ax...

propeekp

k eixa k alla na pw. alla ... :P

Ανώνυμος είπε...

μμ

ναι

και

αυτό